Biz bu işin piri değiliz.

Dergiciliğin zor olduğunu ta ortaokul yıllarımdan beri biliyorum. Sayısız deneme, girişim, yazım işleri derken şimdi de Güney Bursa’nın mutfağındayız. Lakin biz bu işin piri değiliz. Herkesle birlikte öğrenmenin keyfine varıyoruz.
Bu sayıyı hazırlarken de etrafımıza duyarlı olmanın, kulak kabartmanın verdiği ağırlığı da hissettik. Sevgili arkadaşımız Mustafa Şahin’i dünya evine gönderirken, Mustafa Bektaş’ın babasının vefat haberini aldık. Hasılı, yaprak dökerken bir yanımız bir yanımız da bahar bahçe oldu yine.
Ve bugünlerde nur topu gibi yeni yazılarımız oldu. Kıymetli abimiz Sadık Asa, Ahmet Zekai Yıldız ile söyleşti. Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Metin Öksüz ile yeni eğitim öğretim yılı öncesi konuştuk. Uğur Koç önemli bir araştırmaya imza attı. Telat Arı Bursa’nın Kurtuluşu’nu yazarken, Yüksel Yaşar bayramda ilginç bir geleneği arşivledi. Emre Güleç ve Cihan Erden’in geleneksel yaşama dair dokunuşlarını mutlaka hissetmelisiniz.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile Milletvekilimiz Osman Mesten bu sayının sayfalarına ve derneğimize konuk oldular.
İlkay Maral Turhan yine içimize dokunan bir yazı kaleme aldı. İsmail Aydoğdu eğitim meselemizi kurcalıyor yazısında.
Dijital dünyanın derinliğinde bıraktığımız dergimize yazılarınızla konuk olabilirsiniz. dergi.dagder.org.tr adresimizden de önceki sayılarımıza ulaşabilirsiniz.
Yeni eğitim öğretim yılına girdiğimiz bu günlerde geleceğe dair umudumuz da yeniden yeşeriyor. Eylül’ün kurtuluşu müjdeleyen tınısı, okul zillerine karışıyor.

Başarılar çocuklar, öğretmenler ve veliler. Öğreneceğimiz ne çok şey var! Tıpkı Ali İzzet Atar’ın yazdığı gibi: İşimiz var Beyler! Gölge etmeyin.

YUNUSEMRECOŞAN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir