Kozağacı, Başköy, Harmanalan, Karaağız

Belki de çoğu kez kulaklarımızı tıkıyoruz. Sanki bizi hiç ilgilendirmiyor gibi kulaklarımızı tıkadığımız gibi bir de üzerine yatıyoruz.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Hava Kalitesi İndeksi’ne göre Bursa’da kış aylarında hava insan sağlığını etkileyebilecek kritik düzeye çıkıyor. Hal böyle iken yaşadığımız çevreye karşı bırakın duyarlı olmayı elimizdeki çöpleri köy yollarımızda, çam diplerinde hâsılı olur olmadık yerlerde bırakıyoruz. Ve bu vurdumduymazlığın sonucunda Büyükorhan’da balıklar ölüyor, insanımız kalitesiz bir havaya, doğaya mahkûm ediliyor.
Maalesef bu konuda hepimiz suçluyuz.
Bir yandan da eylem haberleri gelmeye devam ediyor. Birçok kez yazılarıma konu olan Kozağacı, Harmanalan ve Başköy gibi yerlerin ardından şimdi de Karaağızlı köylüler Biyokütle Enerji santralini istemedikleri için nöbetteler. Konuyu Harmanalan’ın çöp problemiyle birlikte yazarımız Ali İzzet Atar ele aldı.
Yine bu sayımızda; Yaşasın Cumhuriyet! Yazısıyla Telat Arı’yı bulacaksınız. Ömer Faruk Dinçel Harmancık’taki eski düğünlere götürüyor bizi. İlkay Maral Turhan “Ah şu teknoloji” yazısıyla nostaljik bir hava estirdi.
Başkanımız Prof. Dr. Ali Kaya’nın giriş yazısını, Necati Karaarslan’ın Salı danışığını, Yüksel Yaşar’ın 9. Geleneksel DAĞDER yağlı güreşlerini işlediği yazıyı, Hasan Kurt’un mehter takımı için kaleme aldığı yazıları okuyabilirsiniz. Orkun Çetin’in Ünidağ’nı okurken Sadettin Topçu’nun Güney Bursa’nın 2010 Ocak sayısında yer alan “Niye Ünidağ?” yazısını da anımsadım. Her iki arkadaşımız da Ünidağ’da başarılı çalışmalara imza atmışlardı. Şimdi de kardeşlerine yol gösteriyorlar.
Türk Dünyası’nın yalnızlığını yeni yazarlarımızdan Samet Yaşar’ın cümlelerinden mutlaka okumalısınız. Edebiyatsız dergi benim dağarcığımda peynirsiz ekmek gibi durduğu için pek yavan geliyor. İşte bu yüzden İsmail Aydoğdu’nun “Son bahar geldi Hatice Hanım” şiirini ve Ayşe Dönmez’in “Yanılsama” öyküsünü diğer yazılarımızın yanına katık yapmalısınız.
Unutmadan Olay Gazetesi Görsel yönetmeni Sadık Asa tarafından hazırlanan fotoğraf sayfamızı ve BursaFotoFest 2018 Instagram yarışması 1.si Aygül Öztürk’ün fotoğraf karesinde de yer alan Özer Güleç’in “yaşam güzelliklerimiz” başlıklı arşivlik yazısını da beğeninize sunuyoruz.
Keyifli okumalar…

Yunus Emre Coşan Ekim 2018

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir