Gezmeye buralardan başlayın

Merhaba değerli okuyucular. Uludağ gölgesinde muazzam güzellikler saklar.

Yüksek ve dağlık coğrafyamızda yeşillikler Uludağ’ın eteklerine serpilmiştir.
İnsanlar şehir yaşamının stresinden uzak, birkaç saat kafa dinleyip huzur bulunabilecek yerler aramaya başlıyorlar. Ben de bu sayımızda yöremizin doğal güzelliklerini size anlatmaya çalışacağım.

Keles Gököz Köyü
( Maremşah)

Gököz göleti maremşah yaylasının içerisinde bulunur. Gölet adını yakınında bulunan Gököz köyünden alır. Uludağın güneyinde bulunan gölet tarım ve hayvancılık için yapılmıştır. Şimdi ise özellikle arap turistlerin ilgisini çekmektedir. Keles gököz göleti Bursa’ya 60 km uzaklıktadır. Kelese ise 4 km mesafede bulunmaktadır. Göletin etrafında Natural Park ve bungolov evler bulunmaktadır. Atv gezileri, ata binme, okçuluk, atıcılık, sandal gezisi gibi aktivitelere rahatlıkla ulaşılabilecek bir bölgedir.

Keles Kocayayla

Kocayayla doğal güzelliği ile beraber tarihi bir değer de taşır. Osman Gazinin otağ kurduğu, Osmanlı Devletinin tohumlarının atıldığı, Orhan Beyin beşiğinin sallandığı bir yayladır. Kocayayla Kelese 4 km uzaklıktadır. Kocayayla’da belediye tarafından işletilen bungolov tarzı evlerde kalınabilir. Her yıl şölenlerin ve festivallerin yapıldığı bu yaylada çadır turizmi de yapılabilir. Kocayayla her yıl Türk Dünyası Şenliklerine de ev sahipliği yapmakta ve uluslar arası bir değer taşımaktadır.

Orhaneli Sadağı Kanyonu

Bursa’nın iki büyük kanyonundan birisi olan Sadağı Kanyonu Orhaneli ilçesinin altı kilometre güneyinde Sadağı köyünde yer alır.
Yerli turistlerin ilgi alanı olan Sadağı kanyonu kanyon parkurları olan, içinde ahşap köprüler bulunan bir yürüyüş alanına sahiptir. Roma döneminden kalan kaya hamamı ise tarihi bir değer taşımakta ve özel tesiste hala hizmet vermektedir.

Karagöz Piknik Alanı

Orhaneli ilçesi sınırları içerisinde bulunan piknik alanı tarihi çınar ağacı ve etrafında bulunan çam ağaçlarıyla tam bir doğa harikası konumundadır. Orhaneli ilçesinden rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Her yıl Karagöz şenliklerinin düzenlendiği piknik alanı yörenin ilgi çeken mekanlarından birisidir.

Görecik Yaylası


Büyükorhan ilçesi sınırlarında bulunan görecik yaylası yaz sezonunda piknik alanı için elverişli bir konumdadır. Her yıl festivaller yapılan yaylada muhteşem bir doğayla baş başa kalınabilmektedir.

 

 

Harmancık Eko Turizm Tesisleri


Harmancık ilçesi Bursa iline 97 km uzaklıkta bulunan bir dağ ilçesidir. Şehirden uzaklaşmak ve kaliteli bir hizmet aramak isteyenler Harmancık Eko Turizm tesislerini tercih edebilirler. Dinlenmek, rahatlamak için ilçenin yüksek bir bölgesine kurulan bungalov tarzı evlerde kalınabilir. Atv turları, paintball tarzı etkinliklerin de bulunabileceği küçük ilçemiz gün geçtikçe turistlerin ilgi odağı olmayı başarmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir